Vandaag geopend van 09:00 - 18:00 uur

Even voorstellen: LA MADRE TERRA Zorgboerderij met complete biologische lijn Italiaanse delicatessen

Al jaren geleden voelde ik een maatschappelijke drang. Tijdens mijn studie koos ik ervoor om eerst bij een vrijwilligersorganisatie en later bij een projectorganisatie voor charitatieve instellingen stage te lopen.

Toen vond ik het al lastig dat binnen enkele non-profitorganisaties geld in omloop is en aan de strijkstok blijft hangen. Ook heb ik meegemaakt dat er sprake was van gebrek aan professionele medewerkers bij dergelijke organisaties en dat er een laag arbeidstempo is.

Toentertijd richtten wij, Boy Blonk en ik zelf een stichting op om de kansen van jonge kinderen in Indonesië te vergroten. Wij deelden diverse Logico pakketten uit waarmee kinderen in het basisonderwijs spelenderwijs Engels konden leren. Wij bezochten weeshuizen en probeerden de familie van Boy in Indonesië kleinschalig te ondersteunen.

Het maatschappelijk gevoel was er altijd al en is er nog steeds. Maar hoe kun je nu op een mooie en goede manier een bijdrage leveren aan een in mijn ogen betere wereld? Het antwoord op deze vraag heb ik helaas nog niet gevonden. Het blijft voor mij dan ook een issue hoe dé oplossing moet worden vormgegeven in de toekomst. Wat als een paal boven water staat: Als je niets doet, verandert er ook niets. Dan kies ik er toch liever voor om kleinschalig of op mijn eigen manier mijn steentje bij te dragen!

De afgelopen jaren ben ik druk geweest met het opstarten van ‘Pasta e più’ en later onze groothandel ‘Branding Trends’. Hoe kan ik mijn maatschappelijke gevoel combineren met het runnen van een commercieel bedrijf? Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oog en respect voor de natuur zijn zaken die wij met Branding Trends hoog in het vaandel hebben staan. Stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes op de juiste plek en raak ik steeds meer in mijn element.

Met trots mag Branding Trends zich sinds kort ambassadeur en importeur noemen van 100% biologische producten van LA MADRE TERRA. De producten van LA MADRE TERRA worden gemaakt op een biologische zorgboerderij in Rimini, Italië. Op deze zorgboerderij werkt het gespecialiseerd personeel samen met mensen met lichamelijke of psychische beperking.

Op deze wijze kunnen wij toch ook onze ideële gedachten vertalen naar de producten waarmee wij dagelijks werken en zo een kleine bijdrage leveren aan een fantastisch maatschappelijk project.

Van LA MADRE TERRA importeren wij: plantaardige crèmes, olijven-kappertjes en kruiden, extra vergine olijfolie en appelazijn, honing, suikervrije jam, verse fruitsappen, tomaatpuree en sauzen. Daarnaast heeft LA MADRE TERRA een al bronzo vervaardigde pastalijn. Ook produceert LA MADRE TERRA diverse producten gemaakt van granen en peulvruchten, vijf granen fruitmuesli - vlokken voor het ontbijt.

Achtergrondinformatie over het project van LA MADRE TERRA:

LA MADRE TERRA "Moeder Aarde" is sinds 1987 het handelsmerk van een reeks mooie producten.

De filosofie van LA MADRE TERRA zorgt voor topkwaliteitsproducten, hierbij zijn de volgende principes leidend:

1) LA MADRE TERRA werkt met organische grondstoffen die in het seizoen zijn geoogst. De groenten en het fruit worden bij perfecte rijping na zorgvuldige selectie van de leverancier geoogst.

2) Er wordt gewerkt met handmatige processen, hierdoor kan een betere kwaliteitscontrole van de gebruikte ingrediënten plaatsvinden.

3) Low-impact verwerking, zodat er niets van het originele product verloren gaat.

4) LA MADRE TERRA gebruikt stoomapparatuur om zo met korte mogelijke kooktijden producten te verwerken. Zo wordt de originele smaak, aroma, kleur en eigenschappen van de groenten en fruit behouden.

5) Er worden totaal geen chemicaliën gebruikt, ook al laat de regelgeving het gebruik ervan toe, zoals antioxidanten, verdikkingsmiddelen, enz.

6) Ook worden geen conserveermiddelen gebruikt. Gebottelde producten worden bewaard door pasteurisatie bij bijna 100 °C met een minimum houdbaarheid van 3 jaar.

Meer informatie zal binnenkort te vinden zijn op onze website www.brandingtrends.nl of een voorproefje van het prachtige project van LA MADRE TERRA is te vinden op www.lamadreterra.com

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment