Vandaag geopend van 09:00 - 18:00 uur

Heerlijke vegetarische citroenpasta

Ik heb mijzelf voorgenomen om zoveel mogelijk nieuwe smaken te proberen. Een klant had het laatst over een citroenpasta,"nog nooit van gehoord"!

Uiteraard was mijn nieuwsgierigheig geprikkeld en nog datzelfde weekend hebben wij  natuurlijk een citroenpasta gemaakt.

Wat mij betreft een echte aanrader, vandaar ook dat ik dit recept graag met jullie deel!

Pasta al Limone (con gamberi)

Heerlijke frisse zomerse pasta waarbij uiteraard citroen de boventoon voert. Pasta is heerlijk als bijgerecht of hoofdgerecht. Als ik de pasta als hoofgerecht serveer, maak ik deze pasta met gamba’s. Maar ook zonder de gamba’s is deze pasta voor een vegetariër een heerlijk gerecht!

Ingrediënten voor 4 personen:

300-400 gram pasta

½  citroen

Grote rode ui

Twee eetlepels kruidenmix aglio, olio e peperoncino of verse knoflook, peterselie en peperoncino

200 ml panna

50 gram parmezaan Reggiano

Peper uit de molen en een snufje zout.

Biologische citroenolie

Bereiding: Kook de pasta al dente volgens de aangegeven kooktijd. Snipper een uitje en fruit deze in wat bakolijfolie. Voeg hieraan twee eetlepels van de gedroogde kruidenmix toe. Uiteraard kun je deze ook vervangen voor verse kruiden als je deze in huis hebt. Snijd de citroen door midden, gebruik het sap van een halve citroen en voeg dit bij de kruiden. Voeg de panna toe en meng de panna met de kruiden. Voeg de pasta bij de saus en bak deze kort mee. Breng op smaak met peper en zout en citroenolie. Maak af met wat heerlijke grove parmezaan snippers en fijn gehakte peterselie voor de kleur.

Buon appetito!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment