Vandaag geopend van 09:00 - 18:00 uur

Pasta penne met courgette en Valtelina Speck

Gisteren heb ik voor het eerst weer een nieuwe pastasaus variant geprobeerd. Pennete zucchine e speck ( courgette en Valtelina ham). Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het recept graag met jullie wil delen! Vandaag heb ik deze pas weer in de winkel gemaakt dus je mag komen proeven!

Het originele recept voor deze pasta wordt gemaakt met Valtelina Speck. Het heet speck met ck, dit is anders dan de welbekende ontbijtspek. De smaak van Valtelina Speck doet mij denken aan een kruidige rauwe ham. Valtelina speck is een specialiteit van uit de wijnstreek Valtelina in het noorden van Italië in de buurt van de Oostenrijkse grens. Het is mager vlees en het kan worden geserveerd voor als vleeswaren op brood of verwerkt in sauzen. De Tiroler speck wordt traditioneel ingewreven met kruiden, totdat het wordt omgeven door een specerij korst. 

Het is een simpel te bereiden pasta met vier  mogelijke smaak variaties. Deze pasta met courgette is ook lekker met kip, zalm, of vegetarisch.

Pasta zucchine  (courgette) en speckvoor 4 personen.

400 gram penne rigate (molisana)

150 gram kip, zalm of speck Valtelina

2 courgettes

2 rode uien

Flinke scheut olijfolie

Roasted Salt Italy, indien niet in huis te vervangen door peper en zout.

Bereiding:

Kook de pasta al dente volgens de bereidingstijd op de verpakking.

Fruit de rode ui, en rasp hier één hele courgette grof bij. Bak in een andere pan de in grovere repen gesneden courgette op hoog vuur aan. Breng op smaak met roasted salt van de man with the pan. Als de ui gefruit is, voeg je de in reepjes gesneden Valtelina speck en de grovere courgette toe. Maak de pasta af met een heerlijke extra vergine olijfolie.

Buon appetito!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment