Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Vacherin Mont d'Or is er weer!

Een paar weken geleden zag ik een heerlijk recept voor de Vacherin Mont d’or voorbijkomen op de facebookpagina van Chefclub.

Om dit recept de bereiden proberen wij al weken deze lepelkaas te bestellen. Normaliter is deze verkrijgbaar van september tot maart. Als de koeien van het Montbéliard-ras weer op stal staan vanwege de koudere herfstdagen, gaan de boeren de melk gebruiken om de Vacherin Mont d’or kaas te produceren.

Dezelfde melk wordt ook gebruikt voor een andere lokale kaas namelijk de Morbier AOP. Vanwege het afkeuren van een grote partij van de Morbier is er een melk tekort voor de productie van de Vacherin Mont d’or. Hierdoor is de Vacherin Mont d’or beperkt te verkrijgen en erg exclusief op dit moment.

De wongel wordt na het stremmen in een dennenhoutenboomschors gegoten. Door de dennenhouten korst loopt het kaasje niet uit na verhitting. De Vacherin Mont d’Or is een zacht en smeuïg kaasje, rauwmelks en is na drie weken rijping op zijn best. Subliem kaasje voor bij de borrel, als dessert of natuurlijk voor de bereiding van een hoofdmaaltijd. Perfect kaasje om te gebruiken voor een kaasfondue!

Spaghetti carbonara is een van mijn favoriete pasta’s en ik heb het er dan ook al lang over om deze een keer in een Parmezaanse kaas te gaan bereiden. Deze versie is eenvoudig en jij kunt dit recept ook simpel thuis bereiden.

Uiteraard geven wij een heerlijke Italiaanse twist aan het recept met deze Franse kaas topper!

Spaghetti carbonara bereid met Vacherin Mont d’Or (4 personen)

Ingrediënten:       

1 vacherin Mont D’or

Scheutje droge witte wijn, bijvoorbeeld de chardonnay van due Giare

100 gram pancetta

1 teentje knoflook

400 gram spaghetti van Molisana

Eventueel verse peterselie en zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd het kapje van de Vacherin Mont d’Or.

  2. Giet een klein scheutje droge witte wijn op de kaas.

  3. Bak 100 gram pancetta uit en leg deze midden op de kaas.

  4. Knijp een klein teentje knoflook uit en voeg dit toe.

  5. Dekt het kaasje weer af met de deksel.

  6. Ondertussen kook je de spaghetti volgens de bereidingstijd al dente.

  7. Verwarm het kaasje in de oven op 180 graden voor 20 minuten.

  8. Verwijder het kapje en draai de pasta door de gesmolten kaas.

  9. Serveer de pasta en maak eventueel af met verse peterselie en wat zwarte peper uit de molen.                              

Buon appetito!

 

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment