Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Recept voor: Fusilli Lunghi bucati al vincotto of Griekse salade

Fusilli de welbekende Italiaanse spiraalpasta. Fusilli past goed bij verschillende sauzen;

  • Crime di rapa
  • Tomatensaus met groene olijven
  • Pesto genovese
  • Pesto trappanese
  • Pastasaus puttanesca
  • Ragu Napoletano
  • Of met bijvoorbeeld vincotto ook wel vino cotto.

Vincotto is gekookte druivenmost. Het is de Siciliaanse versie van de ohhh zo bekende balsamico azijn uit Modena.

Veelal wordt vincotto gebruikt als dressing voor salades maar in dit recept dat ik kreeg van Bart een klant uit Blerick wordt hij ook gebruikt als pastasaus. Het originele recept is afkomstig uit een het boek “the Geometry of Pasta". Hij had uit dit boek al eerder de Fusilli ‘Greek salad’ gemaakt. Dit is een heerlijke salade die ik meestal met quinoa als basis ingrediënt maak, in dit boek doen ze echter de suggestie om het met de fusilli lunghi bucati te maken. Fusilli lunghi bucati is een lange holle pasta in spiraalvorm, welke een beetje lijkt op de ouderwetse telefoondraad.

Voor de bereiding van de ‘Greek salad’ kun je rest van de het recept van de quinoa salade volgen. De ‘greek salad’ uit dit recept is eigenlijk de uitgeklede versie het recept van de quinoa salade, welke ik eerder heb gedeeld. Echter bij dit recept laat je de citroen olie weg en gebruik je vincotto in plaats van de witte balsamico. Ook wordt hierin geen rode ui, venkel of munt gebruikt. Uiteraard als je van deze smaken houdt kun je hiermee natuurlijk variëren!

Recept: Fusilli ‘Greek salad’

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht)

Bereiding:

Kook de fusilli lunghi bucati maximaal 12 minuten en laat deze afkoelen. Je snijdt ondertussen de gedroogde, verse tomaten en komkommer (zonder zaden) in partjes en voeg deze met de taggiasche olijven en "echte" feta aan de pasta toe. 

Van vincotto maak je een heerlijke dressing. Voeg hieraan ook vers gehakte of gedroogde oregano toe.

Bart stuurde mij nog een ander recept toe waar ik nieuwsgierig naar was.

Namelijk recept: Fusilli al vincotto en broodkruimels.

Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

Je kookt de pasta al dente, als de pasta klaar is maak je een dressing van de vincotto, knoflook, olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Als garnering maak je het recept af met pecorinokaas en broodkruim.

Eerlijk gezegd mis ik dan wat kleur op mijn brood en daarom heb ik nog wat half gedroogde cherrytomaten toegevoed aan dit recept. Mijn advies is om deze pasta als bijgerecht te serveren vanwege een gebrek aan groente, vlees of vis.

Buon Appetito!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment