Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Salade van quinoa met frisse groente en een frisse dressing

Salades doen het altijd goed in de zomer! Zo heb ik op advies van onze klanten de pasta met courgette en speck uit mijn vorige blog ook als pastasalade bereid. Een échte aanrader! Voor pastasalade gebruik ik vaak een kleinere pastavorm, bijvoorbeeld orecchietta of penne. Vandaag heb ik een quinoa salade gemaakt. Een lekkere salade, hij kleurt zo mooi op tafel en is nog gezond ook! Binnen 15 minuten staat deze salade op tafel.

 

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram Quinoa
1 komkommer
2 tomaten

100 gram zongedroogde tomaten.
75 gram Taggiasche olijven 
1 stuk Feta 200 gram

Rode ui

Halve venkel
Flinke scheut Condimento balsamico bianco en olijfolie

1 theelepel Citroen olie van Marsilio

van the man with the pan Roasted salt Italy
Munt
Oregano

Bereiding:

Kook de quinoa maximaal 10 minuten en laat deze afkoelen. Je snijdt ondertussen de gedroogde , verse tomaten en komkommer (zonder zaden) in partjes en voeg deze met de taggiasche olijven fijn gesneden rode ui, venkel en "echte" feta aan de quinoa toe. 

Van witte balsamico, extra vergine olijfolie, biologische citroenolie van Marsilio maak je een heerlijke dressing. Voeg hieraan ook vers gehakte of gedroogde oregano en munt toe. Breng op smaak met hand roasted salt Italy van The Man with the Pan. 

Buon appetito!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment