Vandaag geopend van 09:00 - 17:00 uur

Soep van buffel en truffel

Een paar werken geleden werd ik door mijn zusje geattendeerd op dit heerlijke recept. Nieuwsgierig naar de smaken heb ik dit soepje direct gemaakt. Eerder heb ik namelijk ook al eens kaassoep gegegeten en deze soep viel ook goed in de smaak. Ik had toevallig verse truffel in huis maar dit is ook te vervangen door truffelparels en truffelolie.

Romige soep bereid met buffelmozzarella en truffel. Top combinatie!

Klik op lees verder om te zien hoe u deze delicate soep ook thuis kunt maken.

Mozzarella truffelsoep

Ingrediënten:       

1 liter bouillon (gevogelte of groenten van bijvoorbeeld Fattoria Italia gusto pollo of vegetale)

3 x 125 gram buffelmozzarella

Flinke theelepel salsa bianca al tartufo van Savini tartufi

50 – 100  ml panna

Olio di oliva al tartufo nero van Savini Tartufi

eventueel ter garnering en extra smaak vers geschaafde truffel

eventueel ter garnering truffelparels van Savini Tartufi

Bereiding:

1.       Verwarm de bouillon.

2.       Laat de buffelmozzarella uitlekken maar bewaar een beetje vocht.

3.       Doe de mozzarella met wat lekvocht in een blender en maal dit fijn.

4.       Verwarm de fijn gemalen buffelmozzarella met de bouillon en de room. Let op: Laat het niet koken.

5.       Roer door de pan totdat de mozzarella is opgelost. Zeef daarna het soepje.

6.       Druppel wat truffelolie over de soep.

7.       Maak af met een garnering van verse truffel en eventueel wat truffelparels van savini tartufi.

Buon appetito!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment