Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Blog

Pasta gemaakt van courgette met kip, spinazie met een pikante pesto

18.09.2017

Twee weken geleden heb ik een heerlijk koolhydraat beperkt gerecht in de winkel bereid.

Dit gerecht vult enorm en is redelijk snel en simpel te maken. 

Voor dit koolhydraat beperkte recept heb je de volgende ingrediënten per persoon nodig:

Klik op lees verder voor de bereiding van deze ingrediënten tot een maaltijd.

 

Lees verder.

Even voorstellen: LA MADRE TERRA Zorgboerderij met complete biologische lijn Italiaanse delicatessen

07.09.2017

Al jaren geleden voelde ik een maatschappelijke drang. Tijdens mijn studie koos ik ervoor om eerst bij een vrijwilligersorganisatie en later bij een projectorganisatie voor charitatieve instellingen stage te lopen.

Toen vond ik het al lastig dat binnen enkele non-profitorganisaties geld in omloop is en aan de strijkstok blijft hangen. Ook heb ik meegemaakt dat er sprake was van gebrek aan professionele medewerkers bij dergelijke organisaties en dat er een laag arbeidstempo is.

Toentertijd richtten wij, Boy Blonk en ik zelf een stichting op om de kansen van jonge kinderen in Indonesië te vergroten. Wij deelden diverse Logico pakketten uit waarmee kinderen in het basisonderwijs spelenderwijs Engels konden leren. Wij bezochten weeshuizen en probeerden de familie van Boy in Indonesië kleinschalig te ondersteunen.

Het maatschappelijk gevoel was er altijd al en is er nog steeds. Maar hoe kun je nu op een mooie en goede manier een bijdrage leveren aan een in mijn ogen betere wereld? Het antwoord op deze vraag heb ik helaas nog niet gevonden. Het blijft voor mij dan ook een issue hoe dé oplossing moet worden vormgegeven in de toekomst. Wat als een paal boven water staat: Als je niets doet, verandert er ook niets. Dan kies ik er toch liever voor om kleinschalig of op mijn eigen manier mijn steentje bij te dragen!

De afgelopen jaren ben ik druk geweest met het opstarten van ‘Pasta e più’ en later onze groothandel ‘Branding Trends’. Hoe kan ik mijn maatschappelijke gevoel combineren met het runnen van een commercieel bedrijf? Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oog en respect voor de natuur zijn zaken die wij met Branding Trends hoog in het vaandel hebben staan. Stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes op de juiste plek en raak ik steeds meer in mijn element.

Lees verder.

Heerlijke vegetarische citroenpasta

04.09.2017

Ik heb mijzelf voorgenomen om zoveel mogelijk nieuwe smaken te proberen. Een klant had het laatst over een citroenpasta,"nog nooit van gehoord"!

Uiteraard was mijn nieuwsgierigheig geprikkeld en nog datzelfde weekend hebben wij  natuurlijk een citroenpasta gemaakt.

Wat mij betreft een echte aanrader, vandaar ook dat ik dit recept graag met jullie deel!

Lees verder.

Salade van quinoa met frisse groente en een frisse dressing

10.08.2017

Salades doen het altijd goed in de zomer! Zo heb ik op advies van onze klanten de pasta met courgette en speck uit mijn vorige blog ook als pastasalade bereid. Een échte aanrader! Voor pastasalade gebruik ik vaak een kleinere pastavorm, bijvoorbeeld orecchietta of penne. Vandaag heb ik een quinoa salade gemaakt. Een lekkere salade, hij kleurt zo mooi op tafel en is nog gezond ook! Binnen 15 minuten staat deze salade op tafel.

 

Lees verder.

Pasta penne met courgette en Valtelina Speck

05.08.2017

Gisteren heb ik voor het eerst weer een nieuwe pastasaus variant geprobeerd. Pennete zucchine e speck ( courgette en Valtelina ham). Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het recept graag met jullie wil delen! Vandaag heb ik deze pas weer in de winkel gemaakt dus je mag komen proeven!

Het originele recept voor deze pasta wordt gemaakt met Valtelina Speck. Het heet speck met ck, dit is anders dan de welbekende ontbijtspek. De smaak van Valtelina Speck doet mij denken aan een kruidige rauwe ham. Valtelina speck is een specialiteit van uit de wijnstreek Valtelina in het noorden van Italië in de buurt van de Oostenrijkse grens. Het is mager vlees en het kan worden geserveerd voor als vleeswaren op brood of verwerkt in sauzen. De Tiroler speck wordt traditioneel ingewreven met kruiden, totdat het wordt omgeven door een specerij korst. 

Het is een simpel te bereiden pasta met vier  mogelijke smaak variaties. Deze pasta met courgette is ook lekker met kip, zalm, of vegetarisch.

Lees verder.

Ons assortiment