Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Blog

Biologische Novello wijn, nieuwe jonge Italiaanse wijn

16.11.2017

Graag laat ik jullie kennis maken met een nieuwe wijn in ons assortiment. De "Novello"  2017 van het wijnhuis Perlage. Deze wijn heb ik onlangs voor het eerst geproefd en ik moet zeggen dat de Novello mij aardig heeft verast! Heerlijke lichte rode wijn, perfect om te serveren als aperitief!

In Italië maakt men net als de beroemde “Beaujolais Nouveau’ een nieuwe wijn “Novello”. Vanaf 6 november kan deze op speciale wijze gegiste wijn worden geproefd.

De wijn wordt gemaakt van nog heel jonge wijn met druiven die op speciale wijze worden gegist. De gisting vindt gedeeltelijk plaats in druiven en daarna worden de druiven pas geperst. De Novello heeft hierdoor een licht robijnrode kleur, met paarse tinten en zalmkleurige weerkaatsingen.

De Novello "Dino Nardi - Tito Primo" heeft intense aroma's en er zijn frisse accenten terug te vinden in de smaak.  Wijn met een fijn bouquet, zeer aangenaam fruitig, dankzij de bijzondere bewerking levendig en fris, daarnaast heeft de Novello weinig tannine's. Gemaakt met een perfecte balans van Merlot en Cabernet druiven uit de regio Veneto, uit een gebied dat tussen Venetië en de Dolomieten ligt. Deze Merlot en Cabernet druiven worden geteeld volgens de methode van de Biologische Landbouw.

Serveertemperatuur: 15-18 °C.

Te drinken bij uiteenlopende gerechten: lichte vis- vlees- of vegetarische gerechten of als aperitief.

In tegenstelling tot vele primeurs is deze Novello Dino Nardi zeer goed houdbaar tot de zomer na de oogst!

Salute!

Lees verder.

Recept voor: Fusilli Lunghi bucati al vincotto of Griekse salade

08.11.2017

Fusilli de welbekende Italiaanse spiraalpasta. Fusilli past goed bij verschillende sauzen;

  • Crime di rapa
  • Tomatensaus met groene olijven
  • Pesto genovese
  • Pesto trappanese
  • Pastasaus puttanesca
  • Ragu Napoletano
  • Of met bijvoorbeeld vincotto ook wel vino cotto.

Vincotto is gekookte druivenmost. Het is de Siciliaanse versie van de ohhh zo bekende balsamico azijn uit Modena.

Veelal wordt vincotto gebruikt als dressing voor salades maar in dit recept dat ik kreeg van Bart een klant uit Blerick wordt hij ook gebruikt als pastasaus. Het originele recept is afkomstig uit een het boek “the Geometry of Pasta". Hij had uit dit boek al eerder de Fusilli ‘Greek salad’ gemaakt. Dit is een heerlijke salade die ik meestal met quinoa als basis ingrediënt maak, in dit boek doen ze echter de suggestie om het met de fusilli lunghi bucati te maken. Fusilli lunghi bucati is een lange holle pasta in spiraalvorm, welke een beetje lijkt op de ouderwetse telefoondraad.

Lees verder.

Vacherin Mont d'Or is er weer!

02.11.2017

Een paar weken geleden zag ik een heerlijk recept voor de Vacherin Mont d’or voorbijkomen op de facebookpagina van Chefclub.

Om dit recept de bereiden proberen wij al weken deze lepelkaas te bestellen. Normaliter is deze verkrijgbaar van september tot maart. Als de koeien van het Montbéliard-ras weer op stal staan vanwege de koudere herfstdagen, gaan de boeren de melk gebruiken om de Vacherin Mont d’or kaas te produceren.

Dezelfde melk wordt ook gebruikt voor een andere lokale kaas namelijk de Morbier AOP. Vanwege het afkeuren van een grote partij van de Morbier is er een melk tekort voor de productie van de Vacherin Mont d’or. Hierdoor is de Vacherin Mont d’or beperkt te verkrijgen en erg exclusief op dit moment.

De wongel wordt na het stremmen in een dennenhoutenboomschors gegoten. Door de dennenhouten korst loopt het kaasje niet uit na verhitting. De Vacherin Mont d’Or is een zacht en smeuïg kaasje, rauwmelks en is na drie weken rijping op zijn best. Subliem kaasje voor bij de borrel, als dessert of natuurlijk voor de bereiding van een hoofdmaaltijd. Perfect kaasje om te gebruiken voor een kaasfondue!

Spaghetti carbonara is een van mijn favoriete pasta’s en ik heb het er dan ook al lang over om deze een keer in een Parmezaanse kaas te gaan bereiden. Deze versie is eenvoudig en jij kunt dit recept ook simpel thuis bereiden.

Uiteraard geven wij een heerlijke Italiaanse twist aan het recept met deze Franse kaas topper!

Lees verder.

Heerlijke Hollandse kaas met Afrikaanse kruiden

31.10.2017

Nieuw in ons assortiment: Boemfontein. Bloemfontein is een Hollandsekaas met typisch Zuid-Afrikaanse kruiden. De smaak is een eigen creatie van onze kaasleverancier. Het recept is geïnspireerd door een in Zuid- Afrika wonende tante. Het recept is uiteraard geheim maar er zit onder andere tomaat, paprika, kerrie en komijn in. Het is een gepasteuriseerde koemelkkaas welke 16 weken is gerijpt. Deze kaas zit wat hoger in het vet (48+). Omdat het een wat vettere kaas is smelt hij heel goed en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als smaakmaker in een kaasfondue.

"Bij iedere hap proeft u de smaak van Afrika, een wilde "bite" vol verassingen en avontuur", aldus de makers. Bent u benieuwd? Kom dan vanaf morgen een "bite" nemen uit dit heerlijke kaasje!

Lees verder.

Wat is appelazijn en hoe gebruik je het?

03.10.2017

Organische of biologische appelazijn kun je vanaf heden bij Pasta e Più kopen. Op verzoek van een klant hebben wij speciaal appelazijn besteld. Wij importeren een biologische appelazijn van het merk La Madre Terra: Aceto di Mela gemaakt met appels uit de Val di Non. Deze biologische Italiaanse appelazijn is ook te bestellen via onze webwinkel: Biologische Appelazijn online kopen.

Bij azijn heb ik de associatie dat het te gebruiken is in recepten of dressings, als marinade of in een vinaigrette. Als je online gaat zoeken op de term "appelazijn" kom je allereerst terecht op een aantal medische website’s als: dokterdokter.nl, foodness.nl en in het artikel: https://www.puurfiguur.nl/appelazijn-afvallen/ zijn zelfs vele gezondheidsvoordelen beschreven gebaseerd op een uitbreid onderzoek waarbij wetenschappelijk artikelen de bron van informatie vormen.

Lees verder.

Ons assortiment