" />

Vandaag geopend van 09:00 - 21:00 uur

Biologische Novello wijn, nieuwe jonge Italiaanse wijn

Graag laat ik jullie kennis maken met een nieuwe wijn in ons assortiment. De "Novello"  2017 van het wijnhuis Perlage. Deze wijn heb ik onlangs voor het eerst geproefd en ik moet zeggen dat de Novello mij aardig heeft verast! Heerlijke lichte rode wijn, perfect om te serveren als aperitief!

In Italië maakt men net als de beroemde “Beaujolais Nouveau’ een nieuwe wijn “Novello”. Vanaf 6 november kan deze op speciale wijze gegiste wijn worden geproefd.

De wijn wordt gemaakt van nog heel jonge wijn met druiven die op speciale wijze worden gegist. De gisting vindt gedeeltelijk plaats in druiven en daarna worden de druiven pas geperst. De Novello heeft hierdoor een licht robijnrode kleur, met paarse tinten en zalmkleurige weerkaatsingen.

De Novello "Dino Nardi - Tito Primo" heeft intense aroma's en er zijn frisse accenten terug te vinden in de smaak.  Wijn met een fijn bouquet, zeer aangenaam fruitig, dankzij de bijzondere bewerking levendig en fris, daarnaast heeft de Novello weinig tannine's. Gemaakt met een perfecte balans van Merlot en Cabernet druiven uit de regio Veneto, uit een gebied dat tussen Venetië en de Dolomieten ligt. Deze Merlot en Cabernet druiven worden geteeld volgens de methode van de Biologische Landbouw.

Serveertemperatuur: 15-18 °C.

Te drinken bij uiteenlopende gerechten: lichte vis- vlees- of vegetarische gerechten of als aperitief.

In tegenstelling tot vele primeurs is deze Novello Dino Nardi zeer goed houdbaar tot de zomer na de oogst!

Salute!

Plaats een reactie

Naam

Reactie


Ons assortiment