Vandaag geopend van 09:00 - 18:00 uur

Blog

Grazie Mille bedankt voor alle heerlijke jaren!

21.09.2018

Nog vijf dagen open en sluit ik de winkel. Ik mag morgen, maandag, dinsdag, vrijdag en op mijn allerlaatste werkdag zaterdag 29 september nog aanwezig zijn bij Pasta e Più! Daarna kom ik vast nog eens langs als klant voor een heerlijke kop espresso of voor de lekkernijen die wij ook thuis niet kunnen missen. De komende dagen leg ik nog 1100 kilometer af over de route die ik intussen kan dromen. Dan is het op 30 september zover en draag ik mijn sleutel over aan Aniek. Vanaf maandag 1 oktober zal zij het stokje overnemen en Pasta e Più voortaan gaan runnen.

Ik moet zeggen dat het me een paar weken stress en hoofdpijn heeft bezorgd. Wetende dat het de juiste keuze is maar toch voelde als een soort van rouwproces. Loslaten wat ik met ziel en zaligheid heb opgezet viel me zwaar. De gedachten dat het concept wordt voorgezet en dat ik de winkel in goede handen bij Aniek achter laat troosten mij enigszins.

Lees verder.

Baas BBQ wedstrijd van de Makro

08.06.2018

Wat begon als een grap resulteert in een kwartfinale plek voor Baas BBQ,  georganiseerd door de Makro. Jaren geleden hebben Boy Blonk en ik elkaar tijdens onze studietijd bij het Argentijnse grill restaurant Gauchos leren kennen. Ik wilde kijken of wij het barbecueën niet zijn verleerd en zodoende heb ik ons als team opgegeven voor Baas BBQ. Inmiddels is het een serieuze aangelegenheid geworden, want wij gaan battelen met echte chefs. Daarnaast maken wij ook ons tv-debuut wat de spanning nog wat opdrijft. Wij kunnen nog wel wat support gebruiken, als je volgende week zaterdag middag 16 juni niets te doen hebt kom dan langs bij de vestiging van de Makro in Nieuwegein om ons aan te moedigen.

Mochten wij door gaan naar de volgende ronde dan hoor je dat natuurlijk en anders laten wij niet weten op welke zender en wanneer deze kwartfinale wordt uitgezonden:):)

Lees verder.

Italiaanse salame smaakt anders dan de welbekende Hollandse Boerenmetworst

23.01.2018

Deze week vertel ik u graag meer over de salame! Graag laten wij u kennis maken met de Salame Milano, Spianata Dolce, Calabrese of de salame Ventricina piccante voor het pittige typ! Daarom hebben wij deze week Italiaanse salami's ( Milano, Spianata en Ventricinia) in de aanbieding verkijgbaar vanaf €1.10 per 100 gram. De smaak van deze Italiaanse vleeswaren is compleet anders dan de welbekende Nederlandse salamivariant of de boerenmetworst. Dit heeft alles te maken met de gebruikte kruiden en het rijpingsproces. Ook het eetmoment waarop de Italiaan de vleeswaren serveert is anders dan in Nederland ‘gewoon tussen de middag op de boterham’.

Als je in Italië om een antipasto vraagt krijg je vrijwel zeker een bordje met enkele plakjes vleeswaren gereserveerd met brood. In het seizoen met een heerlijke sappige meloen of verse vijgen. De Italiaan eet de vleeswaren dus niet gewoonweg op brood maar de vleeswaren worden vaak voorafgaand aan het hoofdgerecht geserveerd. Of je krijgt een klein bordje vleeswaren bij de borrel tijdens aperitivo. Alle Italiaanse salami’s worden bereid met puur varkensvlees. De salami wordt gerijpt gedurende 2 tot 9 maanden. Het verschil in smaak ontstaat door de fijne of juist grove maling van het vlees en natuurlijk de kruiden en smaakversterkers als knoflook of venkelzaad.

Klik op lees verder voor meer informatie over de Salami Milano, Spianata Romana dolce, Spianata Calabrese piccante en de Ventricina del Vatese.

Lees verder.

Soep van buffel en truffel

12.01.2018

Een paar werken geleden werd ik door mijn zusje geattendeerd op dit heerlijke recept. Nieuwsgierig naar de smaken heb ik dit soepje direct gemaakt. Eerder heb ik namelijk ook al eens kaassoep gegegeten en deze soep viel ook goed in de smaak. Ik had toevallig verse truffel in huis maar dit is ook te vervangen door truffelparels en truffelolie.

Romige soep bereid met buffelmozzarella en truffel. Top combinatie!

Klik op lees verder om te zien hoe u deze delicate soep ook thuis kunt maken.

Lees verder.

De lekkerste Italiaanse gedroogde salami crudo worsten van Chiapella

21.11.2017

Wist u dat wij allerlei heerlijke vleeswaren verkopen in onze winkel? Met trots vertellen wij u meer over het merk Chiapella. Chiapella heeft namelijk wat ons betreft de allerlekkerste Salame Crudo!

In Carrù, 120 km ten westen van Genua, vindt u de slagerij van Chiapella. Het kleine plaatsje met ongeveer 4000 inwoners ligt in de regio Piemonte, wat letterlijk “aan de voet van de bergen” betekent. Niet toevallig ligt Carrù in de buurt, aan de voet, van het Langhe gebergte. In de regio heerst een droog klimaat, welke zeer geschikt is om de salami’s van Chiapella te laten rijpen.

Meer dan 50 jaar geleden werd het ambachtsbedrijf Chiapella ‘geboren’. De vleeswaren van Chiapella worden bereid volgens traditionele recepturen en volgens de normen en waarden van deze regio. Chiapella fokt en slacht eigen varkens die ze daar vrij laten lopen en opvoeden.

Lees verder.

Ons assortiment